SCAVENGER HUNT

 

 

SCAVENGER HUNT!

Activity 1:

Mining the Internet: Laying the Foundation of Knowledge Based Society

 

Nuggets

URL

Copyright

Value: Sources

/Author / Date

Published

/Sponsor

Search Engine

Search Term

1. Sometime in 1991, a chief scientist at the NIIT named _________ started an experiment hole in a wall.

 

Answer: Dr.Sugata Mitra

http://www.hole-in-the-wall.com/

Beginnings.html#:~:text=Dr.,

%2Din%2Dthe%2DWall.

© Hole-in-the-Wall Education Limited 2015

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html

Google.com

Boolean Logic

2.  What does NIIT stand for?

 

Answer: National Institute of Information Technology

https://byjus.com/full-form/niit-full-form/#:~:

text=The%20full%20form%20of%20NIIT

%20is%20the%20National%20Institute%20of,

also%20offers%20corporate%20IT%20solutions.

©2022,BYJU’S All rights reseserved.

https://www.acronymfinder. com/National-Institute-of-Information-Technology-(India)-(NIIT).html

Google.com

Phrase Searching

3. It was first implemented at a slum area in _______ ,New Delhi

 

Answer: Sanjay Colony

https://indianexpress.com/

article/india/a-day-in-

the-south-delhi-slum-the-water-wars-4890770/

Copyright © The Indian Express [P] Ltd. All Rights Reserved

N/A

Google.com

Boolean Logic

4. His team carved a hole in the wall that separated NIIT campuses from the slum areas. Why did they carve a hole in the hall?

 

Answer: a freely accessible computer was put up for use. This computer proved to be an instant hit among the slum dwellers, especially the children.

http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html#:~

:text=On%2026th%20January%2C%20Dr.,

slum%20dwellers%2C%20especially%20the%20children.

© Hole-in-the-Wall Education Limited 2015 

http://www.           hole-in-the-wall.com/   Beginnings.html

Google.com

Term weighing

5. What was the significant finding of the experiment?

 

Answer: experiment showed how children in a Delhi slum could learn independently if given access to the internet

https://multilitwebsite.s3.

ap-southeast-2.amazonaws.com/

Nomanis/JUNE-2021/NOMANIS11-JUN21_BENNETT.pdf

June 2021

Tom Bennet

Google.com

Pseudo-Boolean logic

6. What were the two

headlines in New York

Times on the influenza

epidemic in 1918 – 1919.

 

Answer: Vaccine and Saved

https://homesteadhebrews.com/

articles/the-influenza-vaccine-

that-saved-homesteads-steelworkers/

Copyright©2014-2022Tammy Hepps. All Rights reserved

Tammy Hepps

Google.com

Phrase Searching

7. ______ is home to moving air currents, clouds, storms and other weather

disturbances and

phenomenon

 

Answer: Atmosphere

https://www.noaa.gov/education/resource-collections/weather-atmosphere

N/A

September 8, 2021

Google.com

Phrase Searching

8. How does global warning

affect polar bears?

 

Answer: causing the ice that polar bears depend on to melt away

https://www.wwf.org.uk/learn/wildlife/

polar-bears#:~:text=Previous%20Next-,

Climate%20change,ice%20to%20raise%20their%20young.

 

Steven Kazlowski

Google.com

Phrase Searching

9. Coral reefs are built by colonies of coral polyps

.

Answer: as they secrete layers of calcium carbonate beneath their bodies

https://coral.org/en/coral-reefs-101/how-reefs-are-made/#:~:text=Coral%20reefs%20are%20built

%20by,whips%2C%20do%20not%20produce%20reefs.

© 2022 Coral Reef Alliance |

N/A

Google.com

Phrase Searching

10. Severe environmental

imbalance can induce

polyps to expel them

algae and lose them

color. This process is

known as _________. Will this phenomenon affect the growth of fish stocks?

 

Answer: coral bleaching.

https://oceanservice.

noaa.gov/facts/coral_

bleach.html#:~:text=

When%20water%20is%20too%20warm,

This%20is%20called%20coral%20bleaching.

N/A

NOAA

Google.com

Phrase searching

11. What according to

scientist was the cause of the worst and biggest

catastrophic mass

mortality of coral reefs in the Pacific and the Indian Ocean. When did this happen?

 

Answer: Global Coral Bleaching 2014-2017

https://coralreefwatch.noaa.

gov/satellite/analyses_guidance/global_

coral_bleaching_2014-17_status.php

N/A

March 19, 2018

Google.com

Phrase Searching

12. Compare the shape of the population pyramid of Singapore and Philippines in 2050?

 

Answer:SINGAPORE 6,407,527

PHILIPPINES 144,488,171

http

;//www.populationpyramid.net/philippines/2050

©December2019

PopulationPyramid.net

Google.com

Phrase searching

 

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Enjoy the Christmas

Bring back the past; Kannawidan Festival